Има недостиг на медицински сестри в яслите в София, алармира заместник-кметът

...
Има недостиг на медицински сестри в яслите в София, алармира заместник-кметът
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: В София има недостиг на медицински сестри в яслите

Има дефицит на медицински сестри в яслите в София, алармира заместник-кметът по обучение Мирослав Боршош, който бе на инспекция на строителството на постройка за три яслени и една градинска група в 88-ма детска градина „ Детски парадайс “ в квартал „ Дружба “ 2.

„ Над 100 са свободните работни места. Столичната община обмисля опцията вместо медицински личен състав да се назначи педагогичен, с цел да действат яслени групи “, посочи Боршош. Лично той, както и кметът Йорданка Фандъкова, цяла година са търсили подпомагане от Министерството на здравеопазването.

„ Става въпрос за смяна на две фрази в разпоредба 26. В момента наредбата е на страницата на Министерство на здравеопазването, за голямо страдание и удивление наше няма дума за смяна да вкараме хора с учебен ценз, което е извънредно значимо и това е нашата битка. Не могат да схванат смисъла, тъй като живеят в кабинетите си, тъй като не схващат какво се случва на фона на дефицита ще се наложи да затваряме яслени групи, защото ще нарушаваме другояче наредбата “, възмущава се заместник-кмета на София. Той разяснява, че строителството на детски градини и ясли продължава във всички региони в София.

„ 18 здания се строят, а 17 се проектират “, посочи Боршош.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР